Home » Nederland » Gilze

Gilze

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In de nacht van dinsdag 15 november op woensdag 16 november zijn in Gilze woningen beklad met de leus “Geen Piet en huis“. Het idee is ontstaan dat er in de vier woningen statushouders gehuisvest gaan worden, maar volgens de gemeente klopt dit niet.

*

In Gilze krijgt de politie ’s avonds een melding binnen dat er enkele jongens vanuit twee auto’s eieren gooien naar bewoners van het asielzoekerscentrum. Een bewoner van het AZC wordt geraakt door een ei en raakt daarbij lichtgewond. De politie is snel ter plaatse en kan vier jongeren arresteren. Ze maken later hun excuses.

*

De PvdA burgemeester van Gilze-Rijen geeft een interview aan een landelijke krant. Hij stelt dat alle inwoners van Turkse afkomst op de hoogte zijn van illegale drugspraktijken in de gemeenschap. Hij krijgt kritiek over het generaliseren en criminaliseren van de Turkse inwoners. Hij biedt hierna snel zijn excuus aan.

*

Bij de gemeente Gilze en Rijen komt een informatieverzoek binnen van de PVV. De partij wil informatie ontvangen over alle organisaties van migranten en allochtonen, alle namen en adressen van islamitische scholen, moskeeën, verenigingen, inclusief koffiehuizen. De PVV wil alle subsidieaanvragen van hen weten. Een medewerker van de PVV zegt dat dit verzoek naar alle gemeenten is gestuurd. Hierna komt ook van meer gemeenten het bericht binnen over dit informatieverzoek. Bijvoorbeeld bij de gemeente Groningen.