Home » Nederland » Dokkum

Dokkum

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

De rechtbank in Leeuwarden doet uitspraak in de strafzaak tegen Wim Dankbaar uit Overveen wegens het verspreiden van smaadschriften en opzettelijke belediging in Dokkum in 2014 en 2015. De publicist schrijft al langere tijd over de zaak van de vermoorde Marianne Vaatstra in Kollum en blijft vasthouden aan het spookbeeld dat een asielzoeker de dader zou moeten zijn, terwijl er allang een Friese boer als dader veroordeeld is. Hij misbruikte het dagboek van moeder Vaatstra om zijn punt te maken. Hij krijgt een gevangenisstraf van twee maanden en moet ook de vier weken gevangenisstraf van voorwaardelijke straf van het vonnis van 3 maart 2014 uitzitten. Wim Dankbaar gaat zelf in hoger beroep en dat dient eind november 2017.

*

Een krant schrijft dat er op sociale media wel vijf pagina’s zijn te vinden tegen de komst van een AZC in Dokkum. De pagina’s hebben samen ruim 700 steunbetuigingen gekregen. De beheerster van een van de pagina’s is aanwezig op een informatieavond. Ze vertelt de journalist dat er eerder deze week spandoeken in een winkelcentrum hingen, maar dat mocht niet. Ze wil binnenkort een handtekeningenactie houden.

*

Een krant bericht over een inwoner van Dokkum die ‘Jodenzeep’ op een verkoopwebsite te koop heeft aangeboden. Een antifascistische organisatie heeft de politie getipt en die start een onderzoek. De verkoper is een fervent verzamelaar van spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij brengt de vermeende Jodenzeep vrijwillig naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zeep op de aanwezigheid van menselijke resten, maar kan niet vaststellen of die er wel of niet in zitten.