Home » Nederland » Coevorden

Coevorden

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 januari wordt een homoseksuele man uit Klazienaveen mishandeld bij een café in Coevorden. Ook zijn vriend krijgt een klap. Hij staat buiten te roken en is in gesprek met zijn vriend en een vriendin. Een man hoort waar ze over spreken en begrijpt daaruit dat hij homo is. Hij begint enorm te schelden zoals “rot op kankerflikker, hou je bek vuile homo” en de homo reageert daarop met het verweer dat hij zijn mond niet zal houden. Als ze later vertrekken valt de jongen het groepje aan. De politie arresteert de 19-jarige man uit Coevorden. Er volgt een strafzaak in februari 2019.

*

Het nieuws komt naar buiten dat er bij de gemeente Coevorden 130 bezwaarschriften binnen zijn gekomen tegen een AZC dat zou komen in Oosterhesselen. Het College van B&W zegt dat het AZC er sowieso toch al niet komt.

*

Enkele omwonenden van een toekomstig AZC in Oosterhesselen halen zondagmiddag 226 handtekeningen op rondom de geplande locatie van het AZC. Ze hebben ook al een brief naar de staatssecretaris gestuurd om tegen het plan van de gemeente Coevorden te protesteren. Ze gaan de ondertekende brieven deze week naar de staatssecretaris sturen. Ze vinden 400 asielzoekers te veel in een dorp van 1700 mensen en vrezen spanningen. De omwonenden vinden dat Coevorden al voldoende asielzoekers opvangt en dat andere gemeenten nu aan zet zijn.

*

Kamervragen van Voor Nederland over het “zwichten van een school voor homohaat“. Dit gaat om een school in Coevorden (zie 15 april). De partij ziet een parallel met asielzoekerscentra waar bedreigde homo’s worden overgeplaatst, “in plaats van de daders aan te pakken”.

*

Een krant maakt melding van een leerling van een school in Coevorden die geen les meer heeft in zijn eigen klas. Hij werd gepest nadat hij vorig jaar uit de kast was gekomen als homoseksueel. Het pesten is recent op een handgemeen uitgelopen. De jongen is zolang getergd dat hij bij dit handgemeen zelf de eerste klap heeft gegeven. De school spreekt niet direct van homohaat en stuurt de daders niet van school.