Home » Nederland » Oosterhesselen

Oosterhesselen

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Het nieuws komt naar buiten dat er bij de gemeente Coevorden 130 bezwaarschriften binnen zijn gekomen tegen een AZC dat zou komen in Oosterhesselen. Het College van B&W zegt dat het AZC er sowieso toch al niet komt.

*

Enkele omwonenden van een toekomstig AZC in Oosterhesselen halen zondagmiddag 226 handtekeningen op rondom de geplande locatie van het AZC. Ze hebben ook al een brief naar de staatssecretaris gestuurd om tegen het plan van de gemeente Coevorden te protesteren. Ze gaan de ondertekende brieven deze week naar de staatssecretaris sturen. Ze vinden 400 asielzoekers te veel in een dorp van 1700 mensen en vrezen spanningen. De omwonenden vinden dat Coevorden al voldoende asielzoekers opvangt en dat andere gemeenten nu aan zet zijn.

*

Een informatieavond over de komst van vluchtelingen naar Oosterhesselen. Een flink aantal inwoners stapt vroegtijdig op omdat ze boos zijn dat er geen ruimte is om vanuit de zaal vragen te stellen of om in discussie te gaan. Er zijn honderden mensen op af gekomen. De gemeente wil maximaal 400 vluchtelingen opvangen.