Home » Rene Dercksen

Rene Dercksen

Filter

In de media

15 resultaten

PVV lonkt naar Amersfoort

De PVV wil in maart 2018 een gooi doen naar een plek in de Amersfoortse gemeenteraad. Er wordt nog gezocht naar voldoende geschikte kandidaten. Als het aan het Utrechtse statenlid René Dercksen ligt, doet de PVV in 2018 mee aan de Amersfoortse gemeenteraadsverkiezingen. ,,Aan mij zal het niet liggen”, zegt hij.

Kroniek

3 resultaten
*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over een klacht van een islamitische man die in april 2016 niet meer op een sollicitatiegesprek bij een bedrijf in Utrecht hoefde te komen nadat bekend was geworden dat hij vanuit zijn geloof vrouwen de hand niet wilde schudden. Volgens het College maakte het bedrijf hiermee verboden onderscheid op grond van godsdienst. Voor de functie is het schudden van handen niet zo belangrijk dat zijn geloofsovertuiging hiervoor moet wijken. Als de media deze uitspraak begin 2017 ontdekt, reageert de lokale politiek in de stad en provincie Utrecht afwijzend. Bijna alle partijen zijn het oneens met de uitspraak. Rene Dercksen van de PVV wil dat het bedrijf de uitspraak in de prullenbak gooit.

*

Een Politiek Café van GeenPeil in Amersfoort over het referendum en het associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne. Een van de sprekende politici is Rene Dercksen van de PVV.

*

René Dercksen uit Bosch en Duin is van de PVV uit de Provinciale Staten van Utrecht. Hij trekt op internet ten strijde tegen een groot warenhuis dat haar reclame en assortiment aan de islam aan zou passen. Het warenhuis zou namen van christelijke feestdagen niet meer gebruiken en bijvoorbeeld paaseieren omgedoopt hebben in “verstopeieren”. Men denkt dat het een concessie is aan de islam.