Home » Dyab Abou Jahjah

Dyab Abou Jahjah

Filter

In de media

2 resultaten

Onrust in Den Haag over komst Abou Jahjah

De komst van de Belgische activist Abou Jahjah naar de Schilderswijk zorgt voor onrust in Den Haag. De oprichter van de controversiele Arabisch-Europese Liga gaat vanavond in Theater De Vaillant zijn boek ’Pleidooi voor Radicalisering’ presenteren, maar dat stuit op felle kritiek van onder andere de PVV, die de bijeenkomst wil verbieden.

Kroniek

3 resultaten
*

Geert Wilders stelt met Machiel de Graaf van de PVV Kamervragen over een stille tocht van een christelijke organisatie die op 15 april niet in Rotterdam mag plaatsvinden uit veiligheidsoverwegingen. Het gaat om een pro-Israël-actie tegen een Palestijnse conferentie waar Dyab Abou Jahjah een van de sprekers is. PVV stelt dat de organisatie van de Palestijnse conferentie banden heeft met Hamas en stelt dat er een antisemiet komt spreken, die een islamitische terreuraanslag tegen Israël goedpraat. Ze vragen waarom antisemitisme de voorkeur krijgt boven een vredige tocht. De PVV wil desnoods het leger inzetten om de christenen de veiligheid te bieden hun stille tocht te houden. Ook de lokale partij Leefbaar Rotterdam ziet “nauwe banden met Hamas” en dringt er bij de burgemeester op aan de conferentie daarom te verbieden.

*

In Den Haag komt de schrijver Dyab Abou Jahjah uit België zijn boek ‘Pleidooi voor Radicalisering‘ presenteren in op een bijeenkomst. Hier heeft de PVV felle kritiek op in de gemeenteraad en de partij wil de bijeenkomst verbieden. PVV-Raadslid Elias van Hees noemt de schrijver “een notoire jodenhater en huisvriend van Hezbollah, die in het verleden heeft gezegd de sharia via democratie te willen invoeren“. Er komen ongeveer tweehonderd mensen op de bijeenkomst af.

*

De Belgisch-Libanese activist Dyab Abou Jahjah is te gast in het VPRO-programma Zomergasten. Twee kleine joodse actiegroepen ageren hiertegen. De ene doet aangifte tegen hem en de VPRO wegens het voorbereiden van een strafbaar feit, het verspreiden van haat en ondersteunen van terrorisme. Volgens de tweede actiegroep is het gevaarlijk om de “militante en antisemitischeDyab Abou Jahjah een podium te geven. In de uitzending komt Dyab Abou Jahjah gematigd over, maar hij koppelt het beschermen van een joods museum wel aan het zionisme.