Home » VZ 2000 Partij voor een Veilige en Zorgzame Samenleving

VZ 2000 Partij voor een Veilige en Zorgzame Samenleving - VZ2000

Lokale partij in Grootegast. Oude namen: “Partij voor een Veilige en Zorgzame Samenleving 2000” en “VZ 2000 Partij voor Veiligheid en Zorg”.

Filter

Artikelen

1 resultaten

Provincie Groningen: Verkiezingen 2014

Grootegast Als je de politieke partij “VZ2000 Partij voor Veiligheid en Zorg” uit Grootegast wilt doorgronden moet je terug naar 1 mei 1999 en de provinciegrens oversteken naar de landelijke gebieden van het Friese Kollum. Op die fatale dag bijna 15 jaar geleden, wordt de jonge Marianne Vaatstra verkracht en vermoord door een Friese boer…. Lees verder

Kroniek

2 resultaten
*

Een gemeentelijke informatieavond in Grootegast over de komst van een AZC voor 500 vluchtelingen. Alleen de grootste partij in de gemeenteraad, Veiligheid en Zorg (VZ2000), is tegen. In een interview in de krant zegt hun raadslid Ytsen van der Velde dat het aantal van 500 asielzoekers te hoog is. Hij wil geen economische vluchtelingen en daarom alleen statushouders hebben. Dat zijn immers onbetwiste echte vluchtelingen. Hier wil hij woningen voor bouwen.

*

Vandaag stelt een gemeenteraadslid van de lokale partij VZ2000 in de raadsvergadering van de gemeente Grootegast vragen over een Somalisch asielzoekersgezin en de ruzie die zij hebben gehad met jongeren uit Grootegast, Lutjegast en Doezum. Er is enkele weken geleden sprake geweest van onderling geweld en het gezin in inmiddels naar Marum verhuisd. Volgens het raadslid zijn de Somaliërs met geweld begonnen. De lokale jongeren zouden volgens hem geen racistische motieven hebben. De politie en de gemeente nemen de zaak hoog op en er is vandaag een 17-jarige Somalische jongen gearresteerd. Men sluit meer aanhoudingen niet uit, mogelijk ook onder de lokale jongeren.