Home » Nederland » Grootegast

Grootegast

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

De gemeente Grootegast wijst een verzoek af van het anti-AZC “Actiecomité Grootegast Gastvrij?“. Deze groep wil alle namen van stemgerechtigde inwoners van de gemeente krijgen om hen een enquête te geven over de komst van het AZC. Het actiecomité wil de enquêtes nu huis aan huis gaan verspreiden.

*

Een gemeentelijke informatieavond in Grootegast over de komst van een AZC voor 500 vluchtelingen. Alleen de grootste partij in de gemeenteraad, Veiligheid en Zorg (VZ2000), is tegen. In een interview in de krant zegt hun raadslid Ytsen van der Velde dat het aantal van 500 asielzoekers te hoog is. Hij wil geen economische vluchtelingen en daarom alleen statushouders hebben. Dat zijn immers onbetwiste echte vluchtelingen. Hier wil hij woningen voor bouwen.

*

Vandaag stelt een gemeenteraadslid van de lokale partij VZ2000 in de raadsvergadering van de gemeente Grootegast vragen over een Somalisch asielzoekersgezin en de ruzie die zij hebben gehad met jongeren uit Grootegast, Lutjegast en Doezum. Er is enkele weken geleden sprake geweest van onderling geweld en het gezin in inmiddels naar Marum verhuisd. Volgens het raadslid zijn de Somaliërs met geweld begonnen. De lokale jongeren zouden volgens hem geen racistische motieven hebben. De politie en de gemeente nemen de zaak hoog op en er is vandaag een 17-jarige Somalische jongen gearresteerd. Men sluit meer aanhoudingen niet uit, mogelijk ook onder de lokale jongeren.