Home » Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei

Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei - NSDAP

Filter

In de media

4 resultaten

Antisemitische Internationale

Drei Mitglieder des antisemitischen Netzwerks »Internationale Goyim Partei« müssen sich nun vor Gericht verantworten. Auf verschiedenen Plattformen sollen sie gegen Juden und Jüdinnen gehetzt und nationalsozialistische Inhalte verbreitet haben.

Nazi-sympathisanten plaatsen zwarte kruizen bij plaatsnaamborden in Twente, racistische leuzen op muur in Overdinkel

Extreem-rechtse activisten hebben in de nacht van maandag op dinsdag zwart geschilderde houten kruizen geplaatst bij toegangsborden van Losser, Oldenzaal, Glane en Enschede en bij de grensovergang A35. Daarop staan teksten als ‘Voor onze soldatenburgers’ en ‘Verkracht door vreemden’. In Overdinkel werd een muur beklad met een hakenkruis en racistische teksten.

Kroniek

2 resultaten
*

Een nieuwssite meldt dat er in Hoogland hakenkruisen zijn ontdekt die op twee bunkers (kazematten) uit de Tweede Wereldoorlog zijn geklad. De bunkers liggen langs de rivier de Eem. Met witte verf is boven de deuren netjes een adelaar op een lauwerkrans en een hakenkruis boven de deuren aangebracht. Het is het beeldmerk van de NSDAP. De gemeente Amersfoort gaat het laten verwijderen.

*

Op 23 en 24 november is er een grote verzamelaarsbeurs in Utrecht. Hier worden ook speldjes van Hitlers partij de NSDAP verkocht. Verder liggen er speldjes met hakenkruisen en gedenktekens van het Oostfront.