Home » Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir

Radicale soennitisch-islamitische politieke organisatie met sterke antizionistische en antiwesterse standpunten. Men streeft naar een Kalifaat.

Filter

Demonstraties

1 resultaten
3 jul 2011
Door:
Voorpost
Plaats:
Amsterdam
Deelnemers:
Tussen 5 en 10 personen
Extra:
Hizb ut-Tahrir houdt een bijeenkomst in Amsterdam. verscheidene groepen demonstreren tegen dit congres. Een groepje Voorpost-activisten staat op het dak van een nabijgelegen pand met een spandoek.
Organisaties:

Kroniek

3 resultaten
*

In de gemeenteraad van Den Haag stellen raadsleden van de PVV vragen over de invloed van Hizb ut-Tahrir in een Javaanse moskee in Den Haag. Ze stellen dat de AIVD aangeeft dat Hizb ut-Tahrir antiwesterse, antisemitische en anti-integratieve elementen bevat. De PVV ziet Hizb ut-Tahrir daarom als een extremistische organisatie.

*

Kamervragen van Geert Wilders en de PVV over het uitdelen van flyers door de moslimorganisatie Hizb ut-Tahrir in Rotterdam op 19 september. Ze vragen of Hizb ut-Tahrir de democratische rechtsstaat omver wil werpen en willen dat haar sympathisanten opgepakt worden, gedenaturaliseerd worden en voorgoed het land uitgezet worden.

*

De maker van de rechtse website AmsterdamPost houdt een soloprotest tegen een conferentie van de radicale moslimorganisatie Hizb ut-Tahrir in Amsterdam. Deze moslimorganisatie raakte al vaker in opspraak wegens antisemitisme en extremistische opvattingen. De makers van AmsterdamPost komen dan weer uit het ongenuanceerde anti-moslimkamp waar ze begrip voor de standpunten voor Breivik etaleren en hun lof voor de PVV bezingen.