Home » Politieke partijen » Nederlandse Volks-Unie » Nederlandse Volksunie wil kinderen van linkse Kamerleden ‘afspuiten’

Nederlandse Volksunie wil kinderen van linkse Kamerleden ‘afspuiten’

Door AFA Nederland

In de discussie over de vraag of mensen met een psychische stoornis wel of geen kinderen mogen krijgen, stelt Nederlandse Volksunie-voorzitter Constant Kusters dat “idioten geen kinderen mogen krijgen”.
Onder idioten verstaat Kusters ook Femke Halsema, Wouter Bos en Jan Marijnissen. In de ogen van Kusters zijn deze mensen “linkse idioten” en zodoende niet in staat om kinderen op te voeden. Kusters deed deze uitspraak op het Nederlands/Vlaamse gedeelte van het Stormfront Forum. Dit is een berucht internationaal nazi-forum opgericht in 1995 door voormalig Ku Klux Klan-leider Don Black. Kusters is onder pseudoniem ‘Sander’ sinds december 2003 lid van dit forum.

In een ander topic op het Stormfront Forum schrijft Kusters: “Wanneer de NVU 76 kamerzetels krijgt, is onze wil wet”. Aan een medeforum lid vraagt Kusters of hij “tegen die tijd de kindertjes van deze heren/dames wil ‘afspuiten’? Je mag zelf de spuitjes en inhoud bepalen” aldus Kusters.

Ook NVU-kaderlid Michiel Bos mag graag met zijn aversie tegen linkse kamerleden te koop lopen. In een topic over het generaal pardon maakt hij de 76 kamerleden die voor het generaal pardon stemden uit voor volksverraders. “Wij zullen hun namen noteren voor het grote tribunaal dat wij ooit zullen instellen”, aldus Bos. Kusters kan zich hierin vinden en schrijft: “Boodschappenlijstje voor na de machtsovername: 76 pianosnaren van uitstekende kwaliteit”.

Kusters kan zich hierin vinden en schrijft: “Boodschappenlijstje voor na de machtsovername: 76 pianosnaren van uitstekende kwaliteit”.

Volgens Kusters staat “het overleven van het blanke ras op het spel”. Over rechtse politici is Kusters ook niet te spreken. Analyserend schrijft hij: “Verdonk en Wilders eten stront van het Joodse virus”.

Michiel Bos op NVU demonstratie in 2006

De NVU omschrijft zichzelf als de meest radicale Nederlandse partij. De partij is openlijk nationaal-socialistisch, loopt mee in Rudolf Hess-herdenkingsmarsen, organiseert Adolf Hitler-herdenkingen en omschrijft de NSB in haar partijblad als ’te gematigd’. Vrijwel het voltallige bestuur en kader van de partij zijn veroordeeld voor onder andere mishandeling van politieke tegenstanders en migranten, (vuur)wapen bezit en racisme. In maart wil de partij mee doen aan de provinciale statenverkiezingen in Gelderland.

Constant Kusters op NVU demonstratie in 2006

Alle uitlatingen zijn gedaan op het Stormfront forum. Dit forum staat vol met holocaust ontkenning, racisme, oproepen tot geweld en verheerlijking van nazi-Duitsland. In het verleden is er door meerdere kamerleden aan de bel getrokken over dit forum. Medio augustus 2005 wist toenmalig minister Donner te melden dat het openbaar ministerie een onderzoek is begonnen naar strafbare uitlatingen op het Nederlandstalige gedeelte op het forum. Volgens het OM is het geen gemakkelijk onderzoek, omdat deelnemers vaak gebruik maken van bijnamen. Hoewel onderzoeksgroep Kafka in oktober 2005 onthulde welke personen moderators zijn van het forum, heeft dit nog steeds niet tot vervolging geleid.