Home » Organisaties » Autonome Nationale Socialisten » Nederlandse nazi’s in Brussel gearresteerd

Nederlandse nazi’s in Brussel gearresteerd

Het komitee ‘Europese Nationalisten tegen de NAVO’  heeft afgelopen zondag 4 april een anti-NAVO-demonstratie voor de NAVO-gebouwen in Brussel gehouden.

Dit komitee bestaat uit leden van het Belgische Odal Aktiekomitee geholpen door nazi’s uit Wallonië en Nederlandse ANS’ers. Als contactadres wordt onder andere gebruik gemaakt van de postbus van Eite Homan in Delfzijl. De actie werd ondersteund door de Anti-Zionistische Aktie. De demonstratie was gericht tegen de viering van het vijftigjarig bestaan van de NAVO. 

Volgens de demonstranten is Europa in 1945 niet bevrijd maar bezet. Bovendien keren de demonstranten zich tegen de “terroristen” van het Kosovo bevrijdingsleger. Enkele jaren geleden maakten rechts-extremisten in West-Europa zich sterk voor het sturen van geld, wapens en huurlingen om de Kroaten te steunen tegen Milosevic. Nu de Kosovaren voor onafhankelijkheid vechten zijn zij om volstrekt onduidelijke redenen plotseling terroristen. Het blijft moeilijk, nationalisme.

Voor de NAVO-gebouwen gold een betogingsverbod en alle 53 aanwezigen, waaronder Nederlanders en Duitsers werdeen gearresteerd.