Home » Organisaties » Voorpost » LANS kopieert poster National Alliance

LANS kopieert poster National Alliance

Het aan Voorpost gelieerde Landelijk Actieplatform voor Nationalistische Studenten uit Rotterdam (LANS) heeft onlangs een poster gemaakt tegen pedofilie. Deze poster is onderdeel van acties die Voorpost op 8 april wil gaan voeren tegen “de acceptatie van pedofilie”. Voor de lay-out van deze poster maakten zij gebruik van een poster van de nazistische National Alliance uit de USA. Kennelijk laten de mensen van LANS zich door deze racistische organisatie inspireren. Om deze link nog enigszins te verbergen zetten zij de foto in spiegelbeeld:

Op de oorspronkelijke poster vraagt een blond meisje wat haar vader tijdens de revolutie gedaan heeft. National Alliance wil haar leden hiermee aansporen zich voor hun racistische revolutie in te zetten, zodat zij deze vraag in de denkbeeldige toekomst trots kunnen beantwoorden.Ingezoomd op de tekst: Hier prijkt onderaan een veelzeggende slogan van Robert Mathews, een Amerikaanse nazileider die in 1984 door de politie werd doodgeschoten:

The fate of every last White man, woman, and child on this planet lies squarely on the shoulders of us here today. Out of all of the Racialist organizations in the Nation, the Alliance – and only the Alliance – has the potential to bring us to victory.

Mathews was betrokken bij diverse overvallen en de moord op kritische radiomaker Alan Berg.

Op de homepage van de National Alliance valt overigens al geruime tijd hun volledige programma in het Nederlands te lezen. Men richt zich hiermee duidelijk op de Nederlandse markt.
In de jaren negentig waren er al contacten tussen deze Amerikanen en Nederlandse fascisten. Iemand die zich William L. Keller noemde begaf zich in de kringen rondom Martijn Freling en de Rotterdamse afdeling van de CP’86. Hij betitelde zich als europees afgezant van National Alliance.

Amersfoortse Courant – 7 maart 1995
National Alliance droomt van blanke suprematieIn de Verenigde Staten is de National Alliance een bekende groepering. Stafmedewerker G. Baumgarten van de Anti Defamation League (ADL, letterlijk: Anti-lasterverbond), een van oorsprong joodse organisatie die al jaren gedegen onderzoek verricht naar extreem-rechts, noemt de NA zelfs “een van de grotere en oudere extreem-rechtse organisaties in de VS”.
In het ADL-handboek dat geldt als een van de standaardwerken over rechtse groeperingen in de VS, wordt de National Alliance omschreven als een organisatie die een netwerk van informanten en sympathisanten in Amerika, Canada en West-Europa opbouwt. De ADL noemt de groepering ‘een neonazistische, racistische, antisemitische extremistengroep, die zich richt op jongeren die uit zijn op de vereniging van niet-joodse blanken en tot een nieuw en blank Amerika willen komen’.

De geschiedenis van de NA gaat terug naar 1968, toen de ultrarechtse Willis Carto een 600 pagina’s tellend boek uitgaf dat is opgedragen aan Hitler en sindsdien bekendheid verwierf als de Bijbel voor Amerikaanse neonazi’s. Rond Carto organiseerde zich een groep gelijkgestemden, onder wie William L. Pierce, redacteur van een nationaal-socialistisch blad. Pierce brak echter in 1970 met Carto en richtte de National Alliance op. Hij is nu nog het hoofd van de organisatie.
Pierce is onder meer auteur van The Turner Diaries dat onder NA-aanhangers bekend staat als Het handboek voor de Blanke Overwinning. In die roman fantaseert de schrijver over het omverwerpen van de Amerikaanse regering door super-patriotten, het doden van joden en kleurlingen, het verwoesten van Israël en het stichten van een arische staat en tenslotte een arische wereld. Het boek beschrijft ook guerilla-technieken.

De NA lijkt een kapitaalkrachtige organisatie te zijn. Het geld komt naar verluidt deels binnen door criminaliteit zoals bankovervallen. De NA heeft onder meer aandelen in het grote Amerikaanse communicatiebedrijf AT&T. Enkele jaren geleden slaagde de groepering erin op de aandeelhoudersvergadering een voorstel te bespreken dat een einde moest maken aan het bedrijfsbeleid om meer allochtonen in dienst te nemen. AT&T wees het voorstel af. Omdat het plan 8,6 procent van de stemmen van aandeelhouders kreeg, staat het echter steeds opnieuw op de agenda van de vergadering.