Home » Zwitserland

Zwitserland

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Zaterdagavond wordt er een neonaziconcert “Rocktoberfest” met circa zesduizend bezoekers georganiseerd in Alt Sankt Johann in Zwitserland. Hier zijn heel veel Skinheads aanwezig. De bezoekers komen uit Duitsland, Nederland en Rusland. Het initiatief hiervoor komt uit kringen rondom Blood & Honour. Er spelen Duitse bands als Stahlgewitter, Frontalkraft en Confident of Victory. Een Zwitserse band heet Amok. Uit Nederland zijn Willem van Dijk en Tom van den Hoek hierbij.

*

Het antiracismecomité van Verenigde Naties in Genève brengt een rapport uit over Zwarte Piet in Nederland. Hierin wordt de overheid opgeroepen “actief zijn best te doen” om Zwarte Piet van karaktertrekken te ontdoen die mensen als racistisch ervaren. Premier Mark Rutte reageert direct dat de overheid niets aan Zwarte Piet gaat veranderen.

*

In Genève laat de Verenigde Naties zich heel kritisch uit over het Sinterklaasfeest in Nederland. Ze spreekt zelfs over ‘schendingen van mensenrechten’ door het gebruik van Zwarte Piet. De VN wil niet dat zwarte kinderen er elk jaar aan herinnerd worden dat ze kinderen van slaven zijn. Op 28 augustus komt er een rapport hierover uit.