Home » Nederland » Zeewolde

Zeewolde

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een uitspraak door de voorzieningenrechter in Utrecht over drie bezwaarschriften die zijn ingediend tegen een verleende vergunningen voor een AZC en de herhuisvesting van arbeidsmigranten in Zeewolde. De rechter wijst de bezwaren af.

*

Van vier tot zes september organiseert een reguliere Zuid-Afrika club een kampeer- en braaiweekend in Zeewolde. De extreemrechtse organisatie Hollands VolksBelang zet het in hun agenda.

*

Geert Wilders van de PVV is deze donderdagavond inspreker in de raadsvergadering in Zeewolde. Hij spreekt zich tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum (AZC) uit. Er zijn ook veel inwoners gekomen om hun onvrede te delen, waaronder een inspreekster die een internetactie tegen het AZC heeft opgezet. Wilders doet uitspraken zoals: “AZC nee. Stop de asieltsunami, ook hier”. Buiten deelt een vertegenwoordiger van de PVV-actiegroep AZC-Alert flyers uit met alarmerende teksten tegen een AZC. Er wordt op deze datum nog geen besluit genomen door de gemeenteraad. Later besluit B&W dat er zeshonderd asielzoekers welkom zijn.

*

Van 3 tot en met 5 juli organiseert een reguliere Zuid-Afrikaanse vereniging in Nederland een camping en braai (barbecue) weekend op een camping in Zeewolde. De extreemrechtse organisatie Hollands VolksBelang sluit zich hierbij aan met een of enkele leden.