Home » Nederland » Vlissingen

Vlissingen

Filter

Demonstraties

1 resultaten
20 jun 2020
Door:
Proud Boys Nederland, Neerlands Patriottisch Front
Plaats:
Vlissingen
Deelnemers:
Tussen 8 en 10 personen
Extra:
Een groep van Proud Boys Nederland en het Neerlands Patriotisch Front demonstreert bij het standbeeld van Michiel de Ruyter in Vlissingen. Er zijn spandoeken met teksten als "All Lives Matter" en "Fuck Black Lives Matter en Antifa". Ze steken stadionfakkels af.

Kroniek

10 resultaten
*

Deze middag bezoekt Geert Wilders de stad Vlissingen en maakt hij kennis met de kandidaten voor de Provinciale Statenverkiezingen in Zeeland.

*

Het College voor de Rechten van de Mens ziet onvoldoende bewijs voor discriminatie door een bedrijf uit Vlissingen. Bij een reorganisatie in 2013 werden verhoudingsgewijs meer oudere werknemers en werknemers met een niet-Nederlandse afkomst boventallig verklaard. Er is een vermoeden van discriminatie, maar dat is niet sterk genoeg voor een veroordeling.

*

Deze dinsdagmiddag wordt ontdekt dat er in Vlissingen twee graven zijn vernield op een joodse begraafplaats. Van het ene graf is de marmeren dekplaat aan stukken geslagen. De plaat van het andere graf is er half af gesleept. Er zijn geen anti-joodse tekens aangebracht.

*

Deze zondagochtend om 05:40 uur spreekt een dronken 26-jarige man in Vlissingen enkele politieagenten aan, die toezicht houden op het uitgaanspubliek. Hij maakt een beledigende en discriminerende opmerking richting een agent en wordt aangehouden.

*

In Vlissingen krijgt een man, met een Marokkaanse achternaam, discriminerende opmerkingen naar zijn hoofd. Dit gebeurt bij een ruzie in de beslotenheid van een woning. Hij wordt hier zo boos over dat hij met een aardappelschilmesje zijn opponent te lijf gaat. Later wordt de man veroordeeld wegens poging tot doodslag tot een jaar gevangenisstraf en TBS.

*

Het College voor de Rechten van de Mens oordeelt dat een bank in Vlissingen verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van ras door in september 2012 een bankrekening te weigeren aan een man uit Nicaragua die geen Nederlands of Engels spreekt. Deze man is met een Nederlandse vrouw getrouwd. De bank redeneerde dat hij niet goed zou snappen welke overeenkomst hij aangaat. Het College stelt dat er geen goede reden voor de weigering was.

*

Een bank in Vlissingen weigert vandaag een bankrekening te openen voor man uit Nicaragua die met Nederlandse vrouw getrouwd is en geen Nederlands of Engels spreekt. Hij zou niet goed begrijpen welke overeenkomst hij aan zou gaan. Hij dient discriminatieklacht in.

*

Drie jongens zetten ’s avonds hakenkruisen en beledigende teksten op het strand in Vlissingen. De politie pakt ze op en sommeert ze om alles uit te vegen.

*

De politie wil in Vlissingen een 28-jarige man arresteren omdat hij openstaande boetes heeft. Hij verzet zich tegen zijn arrestatie en beledigt en discrimineert een agent.