Home » Nederland » Velserbroek

Velserbroek

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In IJmuiden bieden enkele inwoners van Velserbroek vijfhonderd handtekeningen aan de wethouder van de gemeente Velsen aan tegen de komst van statushouders in Velserbroek. De inwoners hebben een petitie gehouden tegen de vestiging van de statushouders. Ze vrezen voor hun veiligheid door de komst van mogelijk alleenstaande mannen. Andere inwoners van Velserbroek die het actiecomité aan de deur kregen voelen zich door hen geïntimideerd.

*

Dit weekend wordt er bij een moskee in IJmuiden een varkenskop aangetroffen. Kort hierna wordt een 23-jarige man uit Velserbroek aangehouden. Hij geeft toe de varkenskop bij de moskee achter te hebben gelaten. De man roosterde, met een groep vrienden, het varken vlakbij de moskee op een veldje. Het neerleggen van de varkenskop zou om een grap gaan en hij biedt zijn excuses aan. Later ziet iemand van de moskee dat de dader op Facebook heel negatief over moslims schrijft.

*

Tweede Kamerlid Joram van Klaveren stelt Kamervragen over het bekladden van een Anne Frank poster met antisemitisch geklieder in Velserbroek. Hij vraagt welke oorzaken de minister voor het antisemitisme in Nederland ziet.

*

Deze ochtend wordt ontdekt dat een bushalte in Velserbroek is ondergekalkt met hakenkruisen, Davidsterren en antisemitische leuzen. Het gaat om een bushalte waar reclame in hangt van een musical over Anne Frank. Over haar foto is het woord “Joden” gekalkt.