Home » Nederland » Uithoorn

Uithoorn

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Deze donderdag zou een buschauffeur in Amstelveen een gezin uit de bus hebben gezet vanwege hun huidskleur. Dit zou bij het busstation in Amstelveen plaats hebben gevonden bij de bus richting Uithoorn. Er wordt een klacht tegen de chauffeur ingediend. Na onderzoek stelt het vervoerbedrijf dat er geen sprake van racisme geweest is. Een jonge vrouw had op internet geschreven dat de chauffeur tegen een getint gezin gezegd had dat ze de bus uit moesten om plaats te maken voor Nederlanders. De chauffeur verklaart echter dat hij ze de bus niet uitgezet heeft, maar hen op een andere bus gewezen heeft, waarmee ze dichter bij hun bestemming konden komen. De passagiers hadden twee matrassen, een tas en een rolkoffer bij zich. De chauffeur had gezegd dat er nu meer weer ruimte in de bus was. Het is onduidelijk welke versie van het verhaal klopt.

*

Identitair Verzet plaatst een foto op internet van hun aangeplakte anti-islam stickers in Uithoorn. De actiegroep schrijft er een commentaar bij: “Mooi werk van die onbekende activisten”.

*

Een school in Uithoorn is beklad met hakenkruisen en Joodse Davidsterren.

*

Vandaag wordt in de krant gerefereerd aan een verhaal van een Poolse vrouw uit Uithoorn, als voorbeeld van discriminatie. Ze werd vorig jaar door een man achtervolgd en in haar gezicht geslagen. Sindsdien is hij ook bij haar huis langsgekomen. Er werd bij haar ingebroken en tot twee keer toe zijn haar autobanden doorgeprikt. De politie verzocht haar zelf het adres van deze man te achterhalen.