Home » Nederland » Tiel

Tiel

Filter

Kroniek

10 resultaten
*

Een portier uit Tiel wordt vrijgesproken in een strafzaak in Arnhem waar hij voor moet komen wegens beroepsmatige discriminatie in Arnhem in oktober 2015. Hij weigerde toen zonder opgaaf van redenen de toegang tot een horecaonderneming aan een Slavische man.

*

Een man uit Tiel beledigt daar twee politieagenten door zijn middelvinger naar hen op te steken en die af te likken. Hij zegt hierbij: “kankermongooltjes, sukkels, kankerjoden, mongolenwout“. Er volgt een strafzaak in juni 2017.

*

Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over een klacht van een man uit Tiel die op 20 maart 2016 via een landelijke verkoopsite een afwijzende e-mail kreeg van een particulier: “Helaas verkoop ik niks aan noord Afrikanen“. De man uit Tiel vond dat de verkoopsite uit Emmeloord hier onvoldoende op reageerde. Het College stelt dat de verkoopsite niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de e-mail. De klager is hierom niet ontvankelijk.

*

Een persoon uit Tiel tracht iets te kopen op een grote verkoopsite uit Emmeloord. De verkopende particulier stuurt vandaag een afwijzende mail: “Helaas verkoop ik niks aan noord Afrikanen“. De man uit Tiel vraagt de verkoopsite om actie te ondernemen, maar dat doen ze onvoldoende in zijn ogen. Hij dient een discriminatieklacht in.

*

Astrid Bello van Pegida Nederland is inspreekster op een gemeenteraadsvergadering in haar woonplaats Tiel. Daar wordt over de opvang van statushouders en de crisisopvang voor vluchtelingen gepraat. Voor aanvang roept Astrid Bello de raadsleden op om in verzet te komen tegen asielopvang, maar het debat verloopt zonder problemen. Als inspreekster stelt ze dat een AZC winkeldiefstallen, rondhangen, auto-inbraken en opstootjes met zich meebrengt en dat er ziektes meegebracht worden zoals schurft, polio, tuberculose en hepatitis. Bello waarschuwt voor verkrachtingen en de uithuwelijking van meisjes. Tot slot waarschuwt ze voor terroristen. De gemeenteraad is niet onder de indruk van deze stereotyperingen en stemt voor de crisisopvang en wil zelfs meer statushouders opnemen dan het COA van ze vraagt.

*

In Tiel demonstreren ongeveer zestig mensen tegen het asielbeleid. Dit is georganiseerd door Astrid Bello, die ook bij Pegida actief is. Ze zegt dat Nederlanders zich gediscrimineerd voelen in hun eigen land. Mogelijk worden in Tiel statushouders gevestigd. Bello zegt dat ze bang is dat er ISIS strijders en oorlogsmisdadigers uit het leger van Assad tussen de vluchtelingen zitten.

*

Aan een viaduct boven een snelweg bij Tiel hangt deze zondag een spandoek met de tekst: ‘vluchtelingen niet welkom’ en ‘grenzen dicht’. Er hangt ook een Nederlandse vlag waarop ‘Tiel’ is geschreven.

*

Bij een horecaonderneming in Arnhem weigert een portier uit Tiel zonder opgaaf van reden een man met een Poolse achternaam de toegang. Er wordt een klacht ingediend wegens discriminatie. Er volgt een strafzaak in mei 2017.

*

Een lokale krant komt met het nieuws dat een afvalverwijderaar zeven medewerkers op non-actief heeft gesteld. Ze waren tot begin 2014 in dienst van de gemeente Tiel. De zeven beschuldigen hun leiding van discriminatie en hebben een klacht ingediend.