Home » Nederland » Sliedrecht

Sliedrecht

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Een krant schrijft over een jong burgerraadslid van de PvdA uit Sliedrecht die via e-mails fors word bedreigd rondom de discussie over een AZC in haar dorp. Ze krijgt al een jaar e-mails, maar sinds de AZC-discussie er is, zijn het er veel meer, soms wel tien mailtjes per dag. De vrouw heeft een donkere huidskleur. Er wordt geschreven dat ze weten waar ze woont, dat ze haar midden in de nacht komen verkrachten en haar huis in de fik zullen steken. De berichten zijn veelal anoniem, maar afgelopen week wordt voor het eerst openlijk over haar gepraat op sociale media. Ze wordt dan “Dat bruine mokkel” genoemd en het wordt haar toegewenst om het eerste ‘slachtoffer’ te worden van de vluchtelingen in Sliedrecht. Ook zeggen mensen dat ze geen echte Nederlander is.

*

Kamervragen van Voor Nederland over het onderwerp “politiebezoek om twitter-kritiek op AZC”. Ze gaan in op het huisbezoek dat de politie in Sliedrecht bracht aan iemand die opriep om naar een gemeenteraadsvergadering te komen op 19 januari en daar tegen een AZC te protesteren. Voor Nederland ziet het politiebezoek als “zeer intimiderend” en stelt dat de vrijheid van meningsuiting ermee onder druk staat. Ze willen dat de politie hier direct mee stopt.

*

Er is een gemeenteraadsvergadering in Sliedrecht waar besproken wordt dat de gemeente 250 asielzoekers op wil vangen. Een man is inspreker en hij roept op tegen een AZC in verzet te komen.