Home » Nederland » Pijnacker

Pijnacker

Filter

Kroniek

7 resultaten
*

Na een klacht van een klant uit Pijnacker haalt een landelijke drogisterijketen vandaag een kleurboek uit de winkels vanwege een kleurplaat van Adolf Hitler in het boek, inclusief Hitlergroet en hakenkruis. De afbeelding komt pas tevoorschijn bij het inkleuren van de vakjes. Het kleurboek is in India geproduceerd en Hitler was bij diverse controles niet opgevallen.

*

Op een nieuwswebsite wordt gemeld dat er onlangs hakenkruisen en piemels die zijn aangebracht bij een aantal basisscholen in Pijnacker. Deze graffiti ontsiert een week later nog steeds een schoolplein. De school heeft contact gezocht met de gemeente, maar er is nog geen enkele actie ondernomen.

*

Een krant bericht over de aanstaande Sinterklaasintocht in Pijnacker. De organisator wordt met de dood bedreigd omdat hij ook drie Pieten in wil zetten die een andere kleur hebben, tussen de dertig Zwarte Pieten. Hij krijgt van voorstanders van de traditionele Zwarte Piet veel negatieve reacties en scheldkanonnades over zich heen. Op sociale media circuleert een oproep om de intocht te verstoren en de organisator ontvangt een anonieme dreigbrief waarin staat dat hij een mes in zijn rug zal krijgen.

*

Vandaag komen de eerste meldingen bij de politie binnen over het bekladden van reclameborden bij twee voetbalverenigingen in Pijnacker-Nootdorp. Er zijn hakenkruisen geklad. Later in de week arresteert de politie zeven jongeren die het vandalisme bekennen.

*

Vandaag komt de melding binnen dat er de afgelopen weken NVU stickers zijn aangeplakt in Pijnacker-Zuid.