Home » Nederland » Oisterwijk

Oisterwijk

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Kamervragen door Voor Nederland over het geven van shoptegoed voor asielzoekers in Oisterwijk. Dat geld krijgen ze om inboedel te kopen voor hun huis. Voor Nederland vindt dit alle perken te buiten gaan omdat andere gemeentes veel minder geld geven. De partij wil een landelijke richtlijn waarbij de laagste kosten leidend zullen zijn en er altijd sprake is van een leenconstructie. Voor Nederland stelt dat dit soort excessen het draagvlak nog verder zullen ondermijnen en dat het meer dan verstandig is om toe te werken naar het Australische model, waarbij asielzoekers enkel opgevangen worden in de eigen regio.

*

De politie kan in Oisterwijk net op tijd voorkomen dat een groep jongeren uit het dorp en een groep jonge vluchtelingen elkaar met stokken te lijf gaan. Er is al enige weken spanning tussen de twee groepen. Op 7 oktober kondigt de burgemeester een noodverordening af waardoor de politie in een gebied rondom het AZC preventief mag fouilleren.

*

In de buurt van het asielzoekerscentrum in Oisterwijk wordt een Iraanse asielzoeker dood gestoken. De man had net gehoord dat hij in Nederland mocht blijven. Hij zou zich onlangs van de islam tot het christendom bekeerd hebben. Het motief en de dader zijn onbekend.