Home » Oekraïne

Oekraïne

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In Den Haag houden mensen vanuit een pro-Russische invalshoek een herdenking van een bloedbad in Odessa, Oekraïne, op 2 mei 2014. Hier is de rechtsextremist Alfred Vierling bij aanwezig en Martijn Janssen plaatst later videobeelden op zijn kanaal.

*

De rechtsextremist Martijn Janssen is in Den Haag aanwezig op een Odessaherdenking, een “Herdenking van de massamoord op pro-Russische activisten in Odessa, Oekraïne van 2 mei 2014”. Hij sluit zich wel vaker aan bij dit soort herdenkingen.

*

De bekende rechtsextremist Martijn Janssen sluit zich in Amsterdam aan bij een kleine Odessa herdenking. Een gemengd gezelschap, waarin ook antifascisten zitten, herdenkt hier het geweld in Odessa van 2 mei 2014. Toen staken Oekraïense demonstranten een vakbondsgebouw in de brand. Hier kwamen toen zeker 48 pro-Russische activisten bij om het leven. Een man heeft een vlag van het gebied dat Nieuw Rusland wordt genoemd. Dat ligt in het oosten van Oekraïne en is in handen van de pro-Russische rebellen.

*

Op de website van de VNNB verschijnt een verslag een actie bij het Europees Parlement in Brussel. De rechtsextremisten herdenken de pro-Russische slachtoffers van een bloedbad van zes maanden geleden in Odessa, die door een “fascistische bende uit Kiev aangevallen werd“. Hier zijn de Nederlandse activisten Roy Matthijsse en Karl-Jan Walle bij aanwezig. Uit België zijn Kris Roman van Euro-Rus en Hervé van Laethem van Nation erbij.