Home » Nederland » Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In Rotterdam is een lesbisch stelletje naar de film geweest en loopt hand in hand door het centrum. Ze krijgen opmerkingen van een meisje dat vervolgens op hen afloopt, bij een van de vrouwen haar nek omklemt en haar meerdere vuistslagen in het gezicht en buik geeft. Deze aanvalster is in het gezelschap van enkele andere meiden en een jongen. Ook hij is gewelddadig tegen de vrouw. De politie arresteert vijf tieners als verdachten. De politie gaat niet uit van anti-homogeweld, maar stelt dat het groepje willekeurige slachtoffers koos, ze hebben meer van dit soort mishandelingen gepleegd. De vijf tieners komen uit Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel.

*

De rechtbank in Den Haag veroordeelt een ongeveer 24-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel tot tien maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor brandstichting in een moskee in zijn woonplaats op 7 april 2012. Zijn vermeende mededader wordt vrijgesproken omdat zijn rol moeilijk vast te stellen is. De mannen verdedigen zich door te stellen dat ze wroeging van hun daad kregen en terugkeerden om de brand weer te blussen. Daartoe zouden ze ruiten vernield hebben en belden ze de brandweer.

*

De rechtbank van Den Haag veroordeelt twee jonge mannen tot werkstraffen. Het duo kladde in september 2011 Nieuwerkerk aan den IJssel vol met hakenkruisen, Davidssterren en de naam “Anne Frank”. Ze verdedigen zich met de stelling dat ze niet uit racisme, maar uit baldadigheid gehandeld zouden hebben.

*

In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april wordt er een brandende doek of krant door de brievenbus van een islamitisch gebedshuis in Nieuwerkerk aan den IJssel gestopt. De twee daders krijgen al snel wroeging en slaan een ruit in om het vuur te doven. Een van hen raakt gewond bij deze dronkemansactie tegen de moskee. Volgens de burgemeester zou er geen racisme in het spel zijn. In september 2012 moeten beide verdachten voor de rechter verschijnen.