Home » Nederland » Heeswijk-Dinther

Heeswijk-Dinther

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Het College voor de Rechten van de Mens beoordeelt de klacht van een Marokkaanse vrouw die ontslagen werd bij een zorginstelling in Heeswijk-Dinther omdat ze onvoldoende zou functioneren. Ze klaagt over discriminatie door collega’s. Ook moest ze in maart 2011 bewijzen dat haar moeder overleden was toen ze naar Marokko ging. Het College bepaalt dat de vrouw niet gediscrimineerd is vanwege haar ras bij de behandeling van een van de klachten, ook niet bij de bejegening door de directie, bij de zwaarte van haar werk en bij de beoordeling van haar functioneren. Er is echter wel verboden onderscheid gemaakt door om de overlijdensakte van haar moeder te vragen en door de niet toereikende behandeling van een andere klacht.

*

Een zorginstelling in Heeswijk-Dinther kondigt in een functioneringsgesprek met een Marokkaanse werkneemster aan dat haar jaarcontract niet verlengd zal worden. De vrouw voelt zich gediscrimineerd, ook vanwege een aantal voorvallen in de afgelopen jaren. Een manager stelt dat er geen sprake van discriminatie is, de werkneemster zou onvoldoende presteren. De zaak wordt bij het College voor de Rechten van de Mens aanhangig gemaakt.

*

Een Marokkaanse vrouw die bij een zorginstelling in Heeswijk-Dinther werkt, klaagt bij een vertrouwenspersoon dat twee collega’s haar discrimineren en pesten. Er volgt een gesprek en een collega biedt excuses aan. Als de Marokkaanse vrouw in 2013 ontslagen wordt door de zorginstelling maakt ze van een serie discriminatieklachten een zaak aanhangig.