Home » Nederland » Hattem

Hattem

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in een zaak van Bureau Discriminatie Den Haag tegen een uitzendbureau uit Hattem. Het uitzendbureau had in augustus 2015 een advertentie voor schoonmakers van hotelkamers geplaatst op een website en daarbij de functie-eis gezet dat de kandidaat over de Nederlandse nationaliteit dient te beschikken. Het bureau stuurde hen brieven en mails hierover, maar kreeg nooit antwoord. Het College bepaalt dat het uitzendbureau verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van nationaliteit.

*

Op een schoolplein van basisscholen in Hattem zijn donderdag speeltoestellen beklad en vernield. Er zijn hakenkruisen, tekeningen en vervelende teksten aangebracht. Daarnaast is er een brandje gesticht en een kinderfietsje vernield.

*

Een antidiscriminatiebureau uit Den Haag stuurt een brief naar een uitzendbureau uit Hattem over hun advertentie die deze maand op een website geplaatst is. Het uitzendbureau zoekt schoonmakers voor hotelkamers. Een van de functie-eisen is dat de kandidaat over de Nederlandse nationaliteit beschikt. Het uitzendbureau reageert niet op de brief en opvolgende brieven en e-mails. In augustus 2016 doet het College voor de Rechten van de Mens uitspraak in deze zaak.