Home » Nederland » Groesbeek

Groesbeek

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

In Groesbeek beledigt een man uit Groesbeek of Nijmegen een islamitische vrouw met de uitspraak: “Jullie mogen jezelf niet zo aankleden. Jullie horen hier niet. Jullie zijn IS strijders. Oprotten. Ga terug naar je eigen land“. Hij komt in juni 2017 voor de rechter.

*

Het College voor de Rechten van de Mens bepaalt dat een voetbalteam uit Groesbeek een discriminatieklacht van een Molukse vrouw correct heeft afgehandeld. Ze had aangeven dat haar klacht over het gedrag van Groesbeekse supporters bij een wedstrijd in april 2012 niet goed behandeld was door de club. De supporters hadden in april 2012 apengeluiden gemaakt met dito gebaren en zaken geroepen als ‘bananenvreters, satévreters en tjaptjoivreters’.

*

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Groesbeek slaken supporters van het thuisteam discriminerende kreten zoals: ‘bananenvreters, satévreters, tjaptjoivreters’. Ook maken ze apengeluiden en dito gebaren. Een Molukse supportster van de bezoekers voelt zich gegriefd en dient klachten in bij de voetbalploeg en antidiscriminatie instellingen. De voetbalvereniging neemt hierna een aantal maatregelen tegen discriminatie.