Home » Nederland » Gouderak

Gouderak

Filter

Kroniek

10 resultaten
*

Vandaag plaatst een bezorgde burger uit Gouderak een bericht op internet over het ingooien van de ruiten bij een Somalisch gezin in Gouderak. Ook zijn de fietsen van het gezin vernield en in een sloot gegooid. Volgens dorpelingen zijn er deze week voor de vijfde keer in korte tijd, ruiten ingegooid bij het gezin. Er wordt vermoedt dat ze doelwit zijn, omdat ze vluchteling zijn. Eerder werden in Gouderak al op diverse plaatsen hakenkruisen aangebracht. De dorpsbewoners zijn ongerust en denken aan een burgerwacht om het gezin te steunen. Er zijn ook eieren tegen een muur gegooid, er belanden lege bierflesjes in de tuin, de deurbel is in brand gestoken en er is vuurwerk door de brievenbus gegooid. Bij de andere woningen in de straat gebeurd nooit wat. Een Volkskrant-columnist schrijft twee weken later een artikel hierover en ziet een sticker voor het huis van het gezin geplakt met de tekst: “Grenzen Dicht. Stoppt den genozid an den volkern Europas!” van de JND. De lokale neonazi Owen Koenekoop ageert op internet tegen de spontane steunactie voor de Somaliërs.

*

De neonazi Owen Koenekoop houdt een wild feest bij hem thuis in Gouderak met vijftien tot twintig jongeren. Vlak voor middernacht komen er bij de politie meldingen binnen over geluidsoverlast en vernielingen door de feestgangers. Er zou ook onderling ruzie zijn en buiten schoppen ze tegen dingen aan. Ze draaien harde nazimuziek, zwaaien met vlaggen en roepen meermaals ‘Sieg Heil‘. De politie stuurt de feestgangers weg en het grootste deel vertrekt. Koenekoop blijft echter met vijf gasten achter en blijft voor overlast zorgen. Ze schreeuwen en schelden naar de politie. Buurtbewoners dreigen zich met de situatie te bemoeien. De politie gaat de woning binnen en wordt bekogeld met spullen vanaf de zolder. De politie trekt zich hierop terug. Bij een tweede poging komt de politie met schilden en honden de woning binnen en kunnen ze de zes mensen, met behoorlijk verzet, toch aanhouden. Een van de arrestanten heeft een boksbeugel bij zich. Later blijkt dat er in deze zaak wonderwel niemand wordt vervolgd.

*

In juli is voor de eerste keer een ruit ingegooid bij een Somalische familie in Gouderak. Het wordt met een baksteen gedaan die in de woonkamer beland.

*

Een neonazistische activist uit Gouderak zet een serie dreigementen in het gastenboek van de linkse actiegroep AFA-Friesland. Hij schrijft er ook bij: “Fuck the Jew“.

*

Een neonazistische activist uit Gouderak post een bedreiging op Facebook in een woordenwisseling over een antimoskeewebsite uit Leiden. Een linkse vrouw had er positief bericht gepost over de moskee. Hij reageert op haar: “linkse kk hoer! jou hangen we als eerste op! 88! houzee!! die moskee gaat branden! geef dat maar door aan je haatbaarden vriendjes“.

*

Net als twee dagen geleden worden vandaag foto’s geplaatst op de Facebooksite van NVU Ouderkerk. Er is een folderactie vastgelegd van de GJN en NVU in Gouderak.

*

Op de Facebookpagina van NVU Ouderkerk verschijnen vandaag foto’s van een net gehouden folderactie van de NVU in Gouderak.

*

Vandaag meldt een krant dat er in Gouderak folders van de NVU zijn verspreid tegen de toename van het aantal allochtonen.

*

Vandaag bericht een lokale nieuwswebsite dat er in Gouderak racistische posters en stickers zijn geplakt van de NVU en Voorpost. Het zou om circa honderd stickers gaan.