Home » Nederland » Etten-Leur

Etten-Leur

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Er wordt een Voorpost-sticker geplakt op het raam van een halalsupermarkt en slagerij in Etten-Leur. Het gaat om stickers met de tekst “stop islamisering!“. Het is bovenop het logo van de supermarkt geplakt. De eigenaar gaat aangifte doen.

*

Het gemeenteraadslid Jake Owen Raats van Leefbaar Etten-Leur stelt vragen over de islam. Het raadslid is in de provincie Noord-Brabant actief bij de PVV. Raats is verontwaardigd over het bezoek van de vrouwelijke burgemeester van Etten-Leur aan een vrouwenavond in de Turkse moskee. Hij vraagt of een vrouwenavond niet ingaat tegen de geldende normen in Nederland van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Hij ziet het als een uiting van islamisering en wil dat de burgemeester dit tegenhoudt. Raats wil een overzicht van “sekse-apartheid” bij moskeeën in Etten-Leur. Hij vindt het ook discriminerend voor mannelijke raadsleden dat zij niet zijn uitgenodigd en de vrouwen wel.

*

Deze zondagavond is geprobeerd brand te stichten bij een moskee in Etten-Leur. Twee jongens zetten een grote kuubzak tegen de gevel en steken die in brand. Het vuur gaat echter vanzelf weer uit. Enkele maanden geleden werd de moskee beklad.