Home » Nederland » Eijsden

Eijsden

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Identitair Verzet afdeling Limburg schrijft dat ze het plan om “450 voornamelijk economische migranten te huisvesten in een klooster in Rijckholt (bij Gronsveld), gemeente Eijsden-Margraten” afwijst. De actiegroep kondigt aan: “Vandaag en de komende tijd zullen wij dan ook protest blijven aantekenen tegen dit onzalig plan. Met flyers, posters en spandoeken zullen de nieuwe activisten en sympathisanten actief blijven onder de rook van Maastricht“. Er staat een foto van een spandoek bij met de tekst “450 is teveel #kominverzet“.

*

Inwoners van dorp Rijckholt (bij Gronsveld) protesteren donderdagavond bij het gemeentehuis van Eijsden-Margraten (in Margraten) tegen de mogelijke komst van 450 vluchtelingen naar hun kerkdorp. Er zijn plannen om vluchtelingen op te vangen in een voormalig nonnenklooster.

*

Op een rommelmarkt in Bemelen verkopen enkele standhouders nazi-attributen. Het gaat om helmen, dolken en etensblikken met hakenkruisen. De gemeente Eijsden-Margraten gaat achteraf proberen te achterhalen om welke standhouders het ging.

*

In Eijsden wordt dit weekend een enorme ravage aangericht in een kunstenaarsatelier. Er worden schilderijen vernield, muren beklad met poep en de indringers tekenden enkele hakenkruisen. Enkele dagen later arresteert de politie zeven jongens uit Eijsden in leeftijd van dertien tot vijftien jaar. Ze hadden hun daden opgebiecht aan hun ouders, die ze naar de politie brachten.