Home » Nederland » Dieren

Dieren

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Een mevrouw uit Dieren moet in Arnhem voor de rechter verschijnen omdat ze in februari 2016 een gezinsvoogd van de Jeugdbescherming Gelderland beledigde met: “Zie je nou wel, ik wist het toen ik haar aan de telefoon had, dat het een vuile vieze buitenlander was” en “jij bent een zwarte hoer” en “jij bent een zwarte pinda, ga terug naar je AZC“. In de aanklacht wordt echter geen discriminatie benoemd en is men blijven steken op “eenvoudige belediging ambtenaar“. De vrouw krijgt een kleine boete.

*

In Dieren beledigt een vrouw een gezinsvoogd van Jeugdbescherming Gelderland: “zie je nou wel, ik wist het toen ik haar aan de telefoon had, dat het een vuile vieze buitenlander was” en “jij bent een zwarte hoer” en “jij bent een zwarte pinda, ga terug naar je AZC“. Ze moet later voor de rechter verschijnen.

*

Een Gelders PVV-Statenlid uit de plaats Dieren schrijft op internet dat hij tijdens het doen van zijn boodschappen, de islam in zijn gezicht kreeg ‘geblaft’. Hij stoort zich aan een caissière omdat die een hoofddoek draagt. Twee ministers reageren afwijzend op zijn bericht. Hierna biedt hij zijn excuses aan en zegt hij dat zijn formulering ongelukkig gekozen was.

*

Een krant schrijft over bekladdingen in Dieren-Zuid, waar op de muur van een basisschool een hakenkruis en anti-politieleuzen zijn geklad. Ergens gedurende de afgelopen dagen is er door hangjongeren ook een molotovcocktail op de binnenplaats van het politiebureau gegooid en is daar een ruit ingegooid. Het politiebureau is niet alle dagen bemand.