Home » Nederland » Den Helder

Den Helder

Filter

Kroniek

10 resultaten
*

VVD-parlementariër Ybeltje Berckmoes-Duindam uit Den Helder zegt in een radio-uitzending dat de grenzen dicht moeten voor jonge mannen uit het Midden-Oosten. Anders dreigt West-Europa een soort “Eurabia” te worden. Ze zegt: “Het mengt voor geen meter, ik zie een bedreiging. Door de enorme bevolkingsgroei daar komen de angry young men uit Afrika en het Midden-Oosten hiernaartoe. Dat moet gewoon stoppen“. Ook stelt ze: “Het islamitische geloof is een gewelddadig geloof“. Andere VVD’ers nemen afstand van haar uitspraken.

*

Vandaag meldt een landelijke krant dat Den Helder binnenkort een tweede AZC krijgt. Dit leidde al tot een petitie die door enkele honderden tegenstanders werd ondertekend.

*

Afgelopen nacht wordt een clubgebouw van een sportvereniging in Den Helder beklad met een aantal hakenkruisen.

*

Een krant meldt vandaag dat het Gerechtshof in Amsterdam heeft bepaald dat een leerlinge van een school Den Helder een werkstraf moet krijgen omdat ze in 2012 een medeleerling uitschold voor ‘kutturk’. De leerlingen hadden al langer ruzie waarbij het meisje meerdere malen discriminerende opmerkingen had gemaakt. De jongen had haar toen een keer geslagen en werd van school gestuurd. Het meisje moest een werkstuk over discriminatie maken, maar het Hof vindt dat onvoldoende.

*

Geert Wilders bezoekt met de Tweede Kamerfractie van de PVV binnenstad van Den Helder tijdens Sail en de Marinedagen. In het kader van de ‘verzetstour’ tegen het kabinetsbeleid delen ze flyers uit.

*

De Commissie Gelijke Behandeling stelt vandaag dat een Bulgaarse arts niet is gediscrimineerd door een ziekenhuis in Den Helder. Er was een taaleis gesteld in de sollicitatieprocedure voor een functie als dermatoloog.

*

Een lokale krant meldt deze dag dat er in Den Helder een Turkse leerling is geschorst door zijn school. Hij had een meisje geslagen vanwege de racistische opmerkingen die ze zeven weken geleden tegen hem geuit had. Het meisje moest wel op gesprek komen, maar kreeg verder geen straf. Er wordt een discriminatieklacht ingediend door de Turkse jongen.

*

Ergens in de periode van vrijdagmiddag 10 februari tot maandagmiddag 13 februari worden in Den Helder vernielingen aangericht bij verenigingen in de wijk De Schooten-Oost. Er worden bijenkasten omgeschopt waardoor 40.000 bijen sterven. Er wordt graffiti gespoten waaronder een hakenkruis.