Home » Duitsland » Bonn

Bonn

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Vijf leden van de Nederlandse organisatie Identitair Verzet bezoeken een Stammtisch van de Identitäre Bewegung in het Duitse Bonn. Ze schrijven dat er goede afspraken zijn gemaakt en nieuwe contacten gelegd.

*

In Duitsland zou vandaag de presentatie zijn van het boek van Geert Wilders met de titel ‘Zum Abschuss freigegeben’ (‘Vrijgegeven om te worden afgeschoten’). De Duitse uitgever ziet echter af van de publicatie omdat ze niet tot een akkoord kwamen over een uitgave die toelaatbaar zou zijn volgens de Duitse wet. Wilders spreekt van ‘censuur en onacceptabele eisen’. Hij is vandaag wel spreker bij de Bürgerbewegung Pax Europa in Bonn, waar hij tegen de islam van leer trekt.

*

In Bonn, Duitsland wordt een antikapitalistische 1 mei demonstratie georganiseerd door extreemrechtse groepen. Vanuit groepen zoals B&H Nederland en de NSN gaan oproepen uit om hier aan deel te nemen. Een groepje NVU activisten geeft hier aan gehoor. Een van de NVU’ers krijgt een boete omdat hij een verboden symbool toonde tijdens de protestmars. Een van zijn tatoeages bevat een extreemrechts symbool dat op Duitse demonstraties afgedekt had moeten worden.