Home » Nederland » Bolsward

Bolsward

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Vandaag bericht de Leeuwarder Courant dat de KNVB een amateurvoetballer van V.V. Bakhuizen heeft vrijgesproken van racisme. Hij zou in november 2012 een allochtone opponent racistisch bejegend hebben. Het slachtoffer uit Bolsward wil het er niet bij laten zitten en schakelt het Antidiscriminatie Bureau en de politie in.

*

De afgelopen nacht wordt een 21-jarige man uit Tirns in Bolsward aangehouden nadat hij de Hitlergroet brengt en beledigende teksten roept. Hij wil bovendien zijn identiteitsbewijs niet tonen.

*

Een amateurteam uit Bolsward voetbalt vandaag in Bakhuizen tegen het lokale team. Een speler van Bakhuizen scheldt een allochtone voetballer van Bolsward racistisch uit. Die reageert op zijn beurt boos en geeft de schelder een duw. De scheidsrechter geeft hierna een rode kaart aan de Bolswarder en zegt geen racistische zaken gehoord te hebben. Bovendien ontkent de Bakhuizer het. De KNVB en het bestuur van de ploeg uit Bakhuizen hebben ook geen bewijs. De vader van de allochtone voetballer die langs de lijn stond heeft het wel gehoord.