Home » Nederland » Bakhuizen

Bakhuizen

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Vanuit een Nieuwjaarstraditie worden er leuzen gekalkt tijdens de jaarwisseling in diverse dorpen in het voormalige Gaasterlân-Sleat. De Gemeente Friese Meren heeft dit jaar een verbod afgekondigd. Desondanks zijn op de Nieuwjaarsochtend diverse huizen in Bakhuizen met leuzen beklad. De kalkers brengen met witkalk ook racistische tekens en hakenkruisen aan op de ramen van meerdere huizen in het dorp. Er staan SS-tekens en het woord “Jood”. De politie heeft, ondanks meerdere patrouilles, niemand kunnen pakken.

*

Vandaag bericht de Leeuwarder Courant dat de KNVB een amateurvoetballer van V.V. Bakhuizen heeft vrijgesproken van racisme. Hij zou in november 2012 een allochtone opponent racistisch bejegend hebben. Het slachtoffer uit Bolsward wil het er niet bij laten zitten en schakelt het Antidiscriminatie Bureau en de politie in.

*

Een amateurteam uit Bolsward voetbalt vandaag in Bakhuizen tegen het lokale team. Een speler van Bakhuizen scheldt een allochtone voetballer van Bolsward racistisch uit. Die reageert op zijn beurt boos en geeft de schelder een duw. De scheidsrechter geeft hierna een rode kaart aan de Bolswarder en zegt geen racistische zaken gehoord te hebben. Bovendien ontkent de Bakhuizer het. De KNVB en het bestuur van de ploeg uit Bakhuizen hebben ook geen bewijs. De vader van de allochtone voetballer die langs de lijn stond heeft het wel gehoord.