Home » Nederland » Andel

Andel

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

In Woudrichem organiseert de gemeente een inspraakavond over de opvang van driehonderd vluchtelingen in een AZC. Een van de beoogde locaties ligt in Andel. Dat stuit op veel verzet van de omwonenden. Meer dan twintig verontruste burgers laten zich vanavond horen op de vergadering. Het college van B&W laat weten dat het plan voorlopig van de baan is. Er wordt na de zomer weer verder gekeken. De insprekers vieren het als een overwinning van de democratie.

*

Op twee dagen achtereen maken kranten melding van verschillende bekladdingen van een reclamebord van een bouwbedrijf in Andel. De leuzen zijn tegen de komst van een AZC gericht. Op de ene dag is er “Andel is tegen” geklad, op de andere dag “Andel zegt nee tegen AZC” en “NL is van ons!!“. Er zijn dan ook nog drie bommen bij getekend. Het spandoek van 5 juni is al weer weggehaald.

*

Een nieuwswebsite maakt melding van een spandoek dat is opgehangen in Andel op een locatie waar mogelijk een asielzoekerscentrum gaat komen. Op het spandoek staat “Geen AZC” en een bommetje met een brandend lont. Het wordt gezien als een bedreiging met geweld. Er is onlangs een informatieavond van de gemeente waar ze acht omwonenden voor hebben aangeschreven. In het zaaltje kwamen toen toch meer dan honderd bezorgde en ook boze inwoners.