Home » Wim Kortenoeven

Wim Kortenoeven

Filter

In de media

3 resultaten

De moeizame band van de Dierenrechtenbeweging met extreem-rechts

Op 18 maart zal er in Amsterdam een demonstratie plaatsvinden tegen de opkomst van extreem-rechtse partijen tijdens de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. Eind januari verstuurde het Forum voor Democratie een tweet, waarin ze linkse partijen verweten het debat uit de weg te gaan en een extreem-links monsterverbond te sluiten met onder andere antifascisten (Antifa).1 Na een publiek debat van enkele dagen besloten verschillende partijen zich terug te trekken uit het initiatief.
Het was echter de Partij voor de Dieren die dat besluit als eerste nam. De Amsterdamse lijsttrekker Johnas van Lammeren tweette dat de PvdD tegen racisme is, maar niet zal demonstreren tegen legitieme democratische partijen.2

De Puinhopen van Rechts (7): Wie wil zijn carrière nog schaden voor de PVV?

In 2010 haalde de PVV een grote overwinning en had plotseling 24 Kamerleden. Als we de huidige peilingen geloven kunnen dat er bij de volgende verkiezingen zelfs meer zijn. Dit maakt de vraag relevant wie er voor de PVV in de Tweede Kamer willen plaatsnemen. Het ouderwetse beeld is dat veel partijleden en andere sympathisanten graag Kamerlid worden: een baan die status en aanzien geeft en een goed salaris. Maar bij de PVV ligt dat inmiddels een stuk genuanceerder.

Kroniek

1 resultaten
*

Het voormalige PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven is spreker op een landelijke bijeenkomst in Arnhem van een kerkelijke stichting die zich op Israël richt. Het thema is “Tussen feiten en fabels. Israël in de media” en er zijn ongeveer tachtig deelnemers. Wim Kortenoeven zegt dat de islam de belangrijkste negatieve factor in het Israëlische vredesproces is. Hij stelt: “Islam houdt vrede in Israël tegen“. Het gaat hier volgens hem om een religieus conflict, geen strijd om een land. Als vermeend bewijs voert hij Iran op, dat niet aan Israël grenst, maar de Joodse staat toch wil vernietigen.