Home » Roy Bruinsma

Roy Bruinsma

Filter

In de media

6 resultaten

AZC Alarm Enschede: ‘Afgelasting bijeenkomst over azc jammer’

Actiegroep AZC Alarm Enschede, tegen de komst van het asielzoekerscentrum naar het Eschmarkerveld in de stad, betreurt de afgelasting van de bijeenkomst van dinsdagavond. “Het is jammer, we waren graag aanwezig geweest”, zegt woordvoerder Roy Bruinsma. De bijeenkomst van de stadsdeelcommissie Oost is geannuleerd omdat de openbare orde en veiligheid volgens de politie niet kan worden gegarandeerd. Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen gaat het niet om concrete bedreigingen, maar voelen insprekers zich niet vrij om te praten.

AZC Alert Enschede heet nu AZC Alarm

AZC Alert (met of zonder tussenstreepje), Stichting Staan of toch AZC Alarm? Er zijn de afgelopen tijd wat naamswijzigingen geweest, maar de enige juiste benaming voor de Enschedese protestgroep is AZC Alarm.

AZC Alarm

In het najaar van 2015 viel het landelijke AZC-Alert (met streepje dus) door onenigheid uit elkaar. Enschede sloot zich aan bij Stichting AZC Alert Nederland, dat in december de naam in Stichting Staan veranderde. Sinds afgelopen weekeinde is de Enschedese afdeling verder gegaan onder een nieuwe naam: AZC Alarm Enschede.

Stichting AZC Alert Enschede op de schop

Stichting AZC Alert Enschede bestaat niet meer. De tegenstanders van de komst van het asielzoekerscentrum op het Esmarkerveld in Enschede opereren sinds 1 januari onder de naam Stichting Staan Enschede, ofwel Steunpunt Tegen AsielzoekerscentrA Nederland. ‘Om verdere verwarring met het aan de PVV geassocieerde AZC-Alert te voorkomen’, legt de organisatie op Facebook uit.

Kroniek

1 resultaten
*

Donderdagavond komt het bericht naar buiten dat er in Enschede rode posters zijn opgehangen met de tekst ‘AZC Nee‘. Het is onduidelijk wie ze opgehangen heeft en de gemeente haalt ze vrijdagochtend weg. Woordvoerder Roy Bruinsma van AZC Alarm weet niet wie ze opgehangen heeft, maar kan de actie wel waarderen: “Geweldloos, maar de boodschap is wel duidelijk“.