Home » Jort Kelder

Jort Kelder

Filter

In de media

4 resultaten

Jort Kelder onder vuur door vergelijking Squid Game en Aziaten

Gisteravond maakte Op1-presentator Jort Kelder een opmerking die niet bij iedereen in goede aarde is gevallen. Tijdens een gesprek over Squid Game, de best bekeken Netflix-serie ooit, deed Kelder een uitspraak over alle Aziaten. Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker was ook te gast bij Op1 en probeerde Kelder aan tafel te corrigeren. „Dit soort bejegeningen zijn gewoon racistisch”, zegt hij nu over de uitspraak.

Jort Kelder financierde campagnefilmpjes Forum voor Democratie

NPO-presentator Jort Kelder heeft campagnefilmpjes van Forum voor Democratie mede gefinancierd. Kelder bevestigde dit nieuws in zijn podcast De Jortcast, maar ontkent wel dat er sprake is van belangenverstrengeling. Eerder had FVD-leider Thierry Baudet in de podcast Podbast al op de financiële steun van Kelder gehint. Hij noemde het ‘een groot geschenk’.

Thierry Baudet meldde vluchten privéjet niet aan Kamer

FvD-Kamerlid Thierry Baudet heeft – volgens direct betrokkenen – minstens twee keer een vlucht gemaakt in de privéjet van een Nederlandse zakenman. Bestemming was onder meer Ibiza, waar de bekende Club Lio werd bezocht. Beide vluchten, die een waarde hebben van vele duizenden euro’s, meldde het FvD-Kamerlid niet in het geschenken- of reizenregister van de Tweede Kamer. De woordvoerder van Baudet spreekt van een ‘privékwestie’.

Kroniek

3 resultaten