Home » Jitske Eizema

Jitske Eizema

Filter

In de media

9 resultaten

Huiszoeking bij Friese fractiemedewerker

De politie heeft vorige week het huis van de fractiemedewerker van de Fryske Frijheids Partij (FFP) doorzocht. De partij is een afsplitsing van de PVV en heeft één zetel in de Provinciale Staten van Friesland. De medewerker had op Facebook een foto van wapens geplaatst. Die zijn volgens Omrop Fryslân niet gevonden.

Politie zoekt wapens bij politiek medewerker Richard van der Plas

De politie heeft op 16 mei naar wapens gezocht in de woning van Richard van der Plas in Blije, fractiemedewerker in het Provinsjehûs.

De politie bevestigt de huiszoeking, maar zegt ook dat er niets gevonden is. Aanleiding was een op 10 mei door Van der Plas geposte foto met daarop twee pistolen op de Facebook-pagina van Frysk Heidens Front. Van der Plas is in 1994 veroordeeld voor wapenbezit.

Statenlid uit PVV-fractie gezet

PVV-statenlid Jitske Eizema uit Leeuwarden wordt uit de fractie gezet.

Haar drie collega’s willen niet met haar verder, staat in een brief die ze dinsdagavond kreeg.

De PVV’ers eisen haar zetel op. Ze zeggen dat zij zich hiertoe heeft verplicht in afspraken met de PVV. Eizema is dat niet van plan.

Kroniek

4 resultaten
*

De politie doet huiszoeking bij Richard van der Plas in het Friese dorp Blija en ze zoeken naar wapens. De huiszoeking is ingegeven door zijn bericht van 10 mei op een sociaal medium. Hij plaatste toen een foto van twee pistolen op een pagina van zijn organisatie Frysk Heidens Front. Van der Plas heeft een verleden met wapenbezit. Er wordt niets gevonden in zijn woning. Hierna wil Statenlid Jitske Eizema van de Fryske Frijheids Partij niet verder met Richard van der Plas, die haar fractiemedewerker in de provincie is.

*

In de Provinciale Staten van Friesland krijgt het PVV-Statenlid Jitske Eizema uit Leeuwarden een brief van de andere Statenleden van de PVV. Ze zetten haar uit de fractie en eisen haar zetel terug. Ze is echter niet van plan haar zetel op te geven.