Home » Hans van Wegen

Hans van Wegen

Filter

In de media

7 resultaten

‘Racistische’ Hans van Wegen schermt met gang naar rechter en eist openlijke excuses van eigenaar restaurant Rauw

Het Amersfoortse gemeenteraadslid Hans van Wegen (BPA) schermt met een juridische procedure tegen de eigenaar van restaurant Rauw over diens beschuldiging van het racistisch bejegenen van een personeelslid door Van Wegen. Uitbater Maarten van der Heide wil de lokale politicus na het voorval van half juni niet meer over de vloer hebben.

Burgemeester Bolsius reageert fel op ‘discriminerende’ tweet van raadslid

AMERSFOORT – Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort heeft dinsdagavond aan het begin van de gemeenteraadsvergadering op stevige wijze afstand genomen van een tweet van raadslid Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (BPA). Het bericht kan volgens de burgemeester als “discriminerend, polariserend en buitensluitend” worden opgevat en staat niet op zichzelf.

Kroniek

1 resultaten
*

Het gemeenteraadslid Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort stelt vragen aan B&W over de komst van een AZC naar Amersfoort. Hij stelt dat de burgers onvoldoende geïnformeerd zijn over een bijeenkomst en denkt dat de panden rondom het AZC in waarde zullen verminderen. Hij uit zijn zorgen over de veiligheid voor christenen, LHBT’ers, atheïsten en ongesluierde vrouwen. Hierna wordt de lokale partij ervan beschuldigd vluchtelingen te demoniseren en vreemdelingenhaat te uiten. Men denkt dat dit vooral door fractieassistent Ralph Langendam komt, die geholpen heeft de vragen te formuleren. De vragen zijn suggestief en xenofoob. Ze schrijven over het verspreiden van besmettelijke ziektes en terroristische infiltranten, hoge uitkeringen en de verhouding tussen allochtonen en autochtonen.