Home » Donny Bonsink

Donny Bonsink

Filter

In de media

3 resultaten

Donny Bonsink

De bekendmaking van Sylvana Simons om zich aan te sluiten bij de politieke partij DENK leidde  tot een vloed aan heftige, vaak ronduit racistische reacties, op de sociale media. De meest opvallende was een petitie op Facebook om Sylvana uit te zwaaien op 6 december. Wat beweegt Donny Bonsink, de bedenker van  de “uitzwaaidag”?  Ben de Hosselaer (schrijver, presentator bij Urban Myth Amsterdam) schreef een satirische reactie op Facebook. Hij gaat met Donny in gesprek.    

Donny Bonsink vindt zijn ‘uitzwaaipagina’ niet racistisch

Toen Donny Bonsink (23) Sylvana Simons maandag bij RTL Late Night hoorde zeggen dat ze vreest voor haar veiligheid, „brak” zijn „klomp”. Hij vindt haar een „aandachtstrekker” die in „de slachtofferrol” zit. „Je roept het zelf op hoor, mevrouw Sylvana. Jij gaat bij een achterlijke politieke partij met krankzinnige denkbeelden. Je staat overal voorop en dan vind je het gek dat zoveel mensen je gaan haten.”

Kroniek

1 resultaten
*

Dit weekend maakt de rechtsextremist Donny Bonsink uit Den Haag op een sociaal medium een evenement “Uitzwaaidag Sylvana Simons” aan. Het is een fictief evenement op 6 december 2016 om haar uit te zwaaien op de dag dat Sinterklaas met Zwarte Piet vertrekt, vanwege haar kritiek op het racisme rondom Zwarte Piet. Er zijn al snel tienduizenden mensen die zeggen interesse hebben om het bij te wonen. Er zijn ongeveer 65.000 reacties achtergelaten, waarin veel racisme staat zoals “aap”, “jank-neger”, “We moeten de Holocaust weer terugbrengen” en “We schoppen deze dobberneger terug naar haar eigen land“. Simons zegt maandag dat ze voor haar veiligheid vreest. Bonsink houdt zijn pagina online “om een vuist te maken”.