Home » Nederland » Zwijndrecht

Zwijndrecht

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Er is brand gesticht in een woning van een Syrische asielzoeker in Zwijndrecht. Er zijn verschillende brandhaarden in de woning. Het start in de ochtend, als de bewoner niet thuis is. De ruit van de achterdeur blijkt te zijn ingeslagen. De vluchteling woont er een half jaar, het was de bedoeling dat zijn gezin zich bij hem zou voegen.

*

Het nieuws komt naar buiten dat er afgelopen week vernielingen zijn aangericht aan een moskee in Zwijndrecht.

*

Het College voor de Rechten van de Mens spreekt haar oordeel uit over twee zaken die een islamitische man heeft aangespannen tegen een steigerbouwer uit Zwartewaal en een uitzendbureau uit Zwijndrecht. Hij werkt in januari 2013 via het uitzendbureau voor de steigerbouwer op een werkplek waar zware veiligheidseisen gelden. Hierdoor kan hij niet op gezette tijden bidden en voelt hij zich gediscrimineerd op grond van zijn religie. Hij raakt zijn aanstelling kwijt. Het College ziet wel indirect onderscheid op grond van religie, maar oordeelt dat dit gerechtvaardigd is door de veiligheidsoverwegingen. Er is dus geen verboden onderscheid op grond van religie gemaakt.

*

Het bestuur van de islamitische Partij van de Eenheid meldt dat de partij zich terugtrekt uit de gemeenteraadsverkiezingen in Zwijndrecht. De lijsttrekker wordt ernstig bedreigd. Het gaat om “aanhoudende en zeer ernstige bedreigingen” en hij durft de straat niet meer op. Ook de kinderen van de lijsttrekker worden genoemd als doelwit. De drie andere politici op de kandidatenlijst gooiden eerder deze week al de handdoek in de ring. De tweets zijn volgens de politie juridisch gezien geen bedreigingen. Er zou wel een bedreiger zijn opgepakt, maar de strafzaak tegen deze persoon is geseponeerd.