Home » Nederland » Winterswijk

Winterswijk

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

De extreemrechtse hooliganband Kategorie C uit Bremen, Duitsland kondigt een concert aan in de regio Emsland (naast Drenthe en Groningen) of Grafschaft Bentheim (naast Overijssel). Er gaan geruchten rond dat ze naar Nederland uit zouden willen wijken. Haaksbergen en Losser worden genoemd. Op 12 maart bezoekt de band het gemeentehuis van Losser om de burgemeester te spreken over een concertlocatie. De politie ontdekt een boeking voor een zaal in Winterswijk, die daarop afgezegd wordt. De band tracht zalen te boeken in de gemeente Tubbergen, maar de politie neemt apparatuur in beslag. Het lukt ze uiteindelijk niet om ergens op te treden. Er is wel een man beboet vanwege het bezit van pepperspray.

*

In Winterswijk zijn buurtbewoners die zich verzetten tegen de komst van een Turks cultureel centrum vandaag inspreker bij een gemeentelijke commissievergadering. Ze hebben ook protestborden in de buurt gezet. Ze zeggen dat ze zich zorgen maken over geluids- en verkeersoverlast. De dag hierna reageert de NVU met een persbericht waarin ze schrijven door buurtbewoners uit Winterswijk benaderd te zijn om de bouwplannen te helpen voorkomen. De NVU zegt een manifestatie-vergunning aan te willen gaan vragen en hun nieuwe landelijke folder in Winterswijk te gaan verspreiden. Een woordvoerder van de Winterswijkers distantieert zich hierna van de NVU en racisme.

*

Deze ochtend wordt in Winterswijk ontdekt dat een joods monument en een fotolijst met een foto en een Davidster, die daar gisteravond op de dodenherdenking bijgezet zijn, door onbekend zijn bespuugd of besmeurd.