Home » Nederland » Rhenen

Rhenen

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Voor het gemeentehuis van Rhenen wordt woensdagavond actie gevoerd tegen de komst van een noodopvang voor vluchtelingen. Er zijn ongeveer tachtig tot honderd demonstranten. Er zijn geen spandoeken of flyers. Er worden harde opmerkingen gemaakt en wat geschreeuwd door een enkeling.

*

De gemeente maakt bekend dat er gesprekken zijn over de vestiging van een noodopvang voor asielzoekers in het buurtschap Remmerden bij Rhenen. Direct wordt er een ondernemer bedreigd door tegenstanders, hij is de vorige eigenaar van het complex. De bedreigingen komen zowel telefonisch als lijfelijk binnen. Iemand stapt bij hem binnen en uit dreigementen. Ook op de school van de kinderen van de ondernemer zouden er bedreigingen zijn geuit. De ondernemer is echter niet bij de plannen betrokken en is er zelf ook tegen. Er worden posters met dreigende teksten opgehangen bij de beoogde locatie. Op een foto is een poster van Identitair Verzet te zien met de tekst: “Stop Islamterreur”. Op sociale media verschijnen diverse negatieve reacties.

*

In Rhenen komen de onderlinge spanningen tussen een man en zijn Somalisch-Nederlandse buren tot een climax. Hij bedreigt ze met de dood en uit hierbij racistische taal. Hij wordt aangehouden.