Home » Nederland » Oirschot

Oirschot

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Een demonstratie voor het gemeentehuis in Oirschot door tegenstanders van de komst van zeshonderd asielzoekers. Omwonenden hebben vanaf maart een stichting opgezet die tegen een AZC ageert.

*

Een gemeentelijke informatieavond in Oirschot over de komst van 600 asielzoekers naar een voormalig klooster. Er zijn veel actievoerders in witte shirts aanwezig die tegen de komst van het AZC protesteren. Ze delen protestkaarten uit. Ze hebben acht alternatieve plannen gepresenteerd voor de bestemming van het klooster.

*

In Oirschot is een overlegbijeenkomst georganiseerd over de komst van zeshonderd asielzoekers. In de buurt hangen spandoeken met teksten tegen hun komst. Ook is er een petitie op internet opgezet waarop “Allerlei PVV kreten, schelden op asielzoekers en oproepen tot brandstichting” staan. De omwonenden willen juridische stappen zetten. Rond deze datum stelt de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant hier vragen over. De partij is tegen de opvang van asielzoekers in welk historisch complex dan ook.