Home » Nederland » Mijdrecht

Mijdrecht

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een krant schrijft over een bierbrouwerij uit Mijdrecht die na veel negatieve reacties afziet van het brouwen van 100.000 flessen “Oud-Hollandsch Zwarte-Pietenbier“. Ze worden van racisme beschuldigd, terwijl ze het zelf zien als een poging om te voorkomen dat de figuur Zwarte Piet uit de Nederlandse cultuur verdwijnt. Op het etiket zou dan een klassieke Zwarte Piet afgebeeld worden. Hierna krijgen ze weer veel kritiek over zich heen omdat ze geen Zwarte Pietenbier maken.

*

In de nacht van zaterdag de 23e op zondag de 24e januari legt een gemaskerde persoon een varkenskop neer bij een Turkse moskee in Mijdrecht.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over een klacht van een Indiase man die zich in oktober 2013 discriminatoir bejegend voelde bij een onenigheid over het innen van een buitenlandse cheque door een bankfiliaal in Mijdrecht. De bank ontkent dat er discriminatie gespeeld heeft in de situatie. Het College vindt geen bewijs en spreekt de bank vrij. De bank krijgt nog wel kritiek op het onzorgvuldig behandelen van de klacht van de man.

*

In Mijdrecht wil een man van Indiase komaf een buitenlandse cheque innen bij de een bank. Er ontstaat onenigheid. Volgens de Indiase man is hij hierbij discriminatoir bejegend. De bank ontkent dit. De volgende dag ontzegd de bank de man de toegang tot al haar kantoren en zegt ze zijn bankrekening op. De man dient discriminatieklachten in.