Home » Nederland » Meerssen

Meerssen

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Voorbijgangers ontdekken woensdag een metersgroot hakenkruis dat op de weg geklad is in Rothem (gemeente Meerssen). Het is waarschijnlijk met olie gemaakt en is aangebracht vlakbij een hangplek.

*

Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over een klacht van een Marokkaans-Nederlandse werkneemster van een tankstation in Meerssen dat eigendom is van een bedrijf uit Rotterdam. De vrouw diende in april 2016 een klacht in over de manager omdat die vaak racistische en discriminerende opmerkingen maakt over Marokkanen en buitenlanders. De Marokkaans-Nederlandse vrouw voelt ook dat ze anders behandeld wordt en geen verlof krijgt op de dagen dat ze dit vraagt. Het College stelt dat de vrouw is gediscrimineerd op grond van ras en godsdienst. Ook heeft het bedrijf haar klacht over deze discriminatie niet zorgvuldig behandeld.

*

Een Marokkaans-Nederlandse werkneemster van een tankstation in Meerssen dient een klacht in over discriminatie door de manager. De vrouw wordt ongelijk behandeld ten opzichte van haar collega’s en de manager maakt racistische opmerkingen over mensen van niet-Nederlandse afkomst, met name over Marokkanen. Het vrij vragen voor het Suikerfeest leidde tot grote ophef bij de manager. In november 2016 spreekt het College voor de Rechten van de Mens zich uit over deze zaak.