Home » Nederland » Lochem

Lochem

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

In de senaat stellen de Eerste Kamerleden van de PVV vragen aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de dubbele kinderbijslag voor kinderen van een islamitisch internaat en de studiefinanciering voor een imam opleiding. Het gaat om dubbele kinderbijslag voor kinderen die wonen in een islamitische internaat in Lochem. De PVV vraagt of de onderwijsinspectie ooit is ingeschakeld om de imamopleiding daar te controleren. Ook vragen de senatoren of er ooit studiebeurzen zijn aangevraagd voor een studie aan een universiteit in Caïro.

*

In de nacht van zaterdag de vijfde op zondag de zesde worden in Lochem veel bekladdingen aangebracht. In een enkel geval wordt er met dezelfde verf ook een hakenkruis geschilderd bij een beeldje van een kunstenaar.

*

Deze middag wordt er een verdacht pakketje aangetroffen bij een voormalige Synagoge in Lochem. De Synagoge doet dienst als een herdenkingsmonument. Na een aantal uren blijkt het om een 1 april grap te gaan. De politie had de omgeving al afgezet en het huis van de buren ontruimd.