Home » Nederland » Gorinchem

Gorinchem

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Bij een voetbalwedstrijd in Schelluinen maakt iemand uit het publiek racistische opmerkingen richting een allochtone speler van het bezoekende team uit Gorinchem. Het duel wordt hierom gestaakt en de man die de uitlatingen doet krijgt een terreinverbod van vier maanden. De tuchtcommissie van de KNVB gaat zich over deze zaak buigen.

*

Rondom een informatieavond over de opvang van vluchtelingen is in Gorinchem een wethouder bedreigd. De bewoners van de Lingewijk vinden dat een AZC niet in hun wijk hoort en dat er te weinig overleg is geweest. De gemeente wil 300 asielzoekers opvangen in een voormalig schoolgebouw. Een actiegroep biedt 700 protesthandtekeningen aan.

*

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 augustus is een Joods monument in Gorinchem beklad. Op het gedenkteken staat met grote letters ‘Free Gaza’. De gemeente laat het direct verwijderen. Het monument herdenkt zeventig Gorcumse Joden die in Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

*

In een winkel Gorinchem krijgt een allochtone vrouw ruzie met een autochtone man en vrouw. De autochtone vrouw scheldt hierbij dat ze op moet rotten naar haar eigen land en slaat haar. De man slaat haar ook en het stel ontvreemdt een zilveren ketting en haar slippers. De andere klanten en het winkelpersoneel zouden niets gedaan hebben en wilden ook de politie niet bellen.